Društvo

Seoski putevi zavejani

Međugradski i gradski autobuski prevoz Preduzeća “Sandžaktrans-Kavim” danas se odvijao otežano ali uredno. Problema je bilo u prigradskom prevozu putnika uglavnom zbog neočišćenih seoskih puteva.

Zbog neočišćenog snega i jednog kvara autobusi danas nisu saobraćali u pravcu Brđana, Izbica, Vranovine, Melaja i Baćice.Na putevima koje održava Preduzeće “Novi Pazar put” snega ima od 5 do 10 centimetera, ali saobraćaj se odvija normalno. Nisu očišćeni seoski putevi pa su autobusi danas išli do Trnave, a ne do Brđana, do Novopazarske banje umesto do Izbica i do Mitrove reke, jer do Vranovine nije očišćeno.

Autobus za Melaje i Baćicu pokvario se na pola puta tako da je i ova linija ostala nepokrivena. Veliki broj putnika, radnika i đaka, morao je do autobusa da pešači ili da odustane od putovanja. “Sandžaktrans-Kavim” ima preko 1600 redovnih mesečnih karti za prevoz đaka iz prigradskih naselja.

Najveći proble gradskog prevoza i dalje ostaju stajališta, koja su zauzeta parkiranim automobilima, pa se putnici ukrcavaju na kolovozu.

(D.J.)

Podeli