Vesti

Novinari ocenili: Ljajić najkomunikativniji

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić jedan je od najkomunikativnijih državnih i političkih funkcionera, rezultat je istraživanja ’’Novinar Vaš prijatelj’’ koje je sprovela agencija Pragma. Pragma je osim funkcionera istraživanjem obuhvatila i državne institucije, te brojne organizacije I subjekte.

Ljajić je i prethodnih godina dobijao visoke ocene kada je saradnja sa medijima i novinarima u pitanju, zbog čega ga je Nedeljnik Vreme proglašavao za ličnost godine, a zbog atraktivnog i pristupačnog načina približavnja procesa evropskih integracija javnosti dodeljena mu je nagrada ’’Najevropljanin’’. Najtiražniji dnevni listovi i najuticajniji novinari svrstavaju ga u političare koji su otvoreni za saradnju.

Pored potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine I telekomunikacija Rasima Ljajića među najkomunikativnijam političarima našli su se  ministri Zorana Mihajlović i Bratislav Gašić, kao i ombudsman Saša Janković i poverenik za informacije Rodoljub Šabić.

Istraživanje ‘’Novinar Vaš prijatelj’’ koje je sprovela agencija Pragma obuhvatilo je I državne institucije, te brojne organizacije i subjekte.

Inače, reč je o tradicionalnom, četrnaestom po redu, istraživanju stavova novinara srpskih medija “Novinar – Vaš prijatelj” o kvalitetu odnosa s medijima i novinarima organizacija i javnih ličnosti u Srbiji. Istraživanje je sprovela PR agencija “Pragma” tokom decembra prošle i januara ove godine, a učestvovalo je 300 novinara.

Senada Kalić

Podeli