Društvo

Telefoni će proraditi večeras

Od 30. januara traje prekid telefonskog saobraćaja za preko 1000 pretplatnika u  Novom Pazaru i 600 u Sjenici. Razlog je prodor vode u instalacije Telekoma zbog čega su delovi starih kablova morali biti zamenjeni. Telefonski saobraćaj u Novom Pazaru biće uspostavljen večeras, a u Sjenici je već u funkciji.

Svi pretplatnici , čiji telefoni su u prekidu, nalaze se na drugoj strani mosta u centru grada odakle polazi kabl u koji je prodrla voda. Reagujući po prijavi korisnika u Telekomu nisu mogli ni da pretpostave o kakvom se kvaru radi. Voda je prodrla u stari kabl sa papirnom izolacijom i bez signala ostavila preko 1000 korisnika telefonije, interneta i  IPTV. Zamena nije laka jer se radi o kablu dužine oko 600 metara i velike težine pa je to potrajalo 5 dana. U Telekomu se nadaju da će telefoni konačno proraditi večeras jer će monteri raditi prekovremeno.

Slična situacija ponovila se i u Sjenici gde je zbog prodora vode u oštećeni kabl bez telefonskog signala i pratećih servisa ostalo 600 pretplatnika. Ovaj kabal je zamenjen i telefoni su u funkciji.

Da bi posao bio obavljen na vreme Telekom u Novom Pazaru je dobio i pojačanje iz PJ u Raški.

(D.J.)

Podeli