Društvo

Drva na rate za penzionere

Udruženje penzionera i ove godine daje mogućnost svojim članovima i svim ostalim penzionerima da ogrevno drvo kupe na rate. Kako je istako predsednik ovog udrženja Hafiz Zenunović, želja je da se svim penzionerima izađe u susret i pruži pomoć. Svi zainteresovani mogu doći i prijaviti se za kupovinu drva na odloženo plaćanje u prostorije Udruženja najkasnije do 15. februara.

Na jednoj od sednica udruženja penzionera doneta je odluka da se i ove godine pruži pomoć svim penzionerima kada je kupovina ogrevnog drveta u pitanju. Prema rečima predsednika ovog udruženja Hafiza Zenunovića cena za metar drva je 4.280 dinara. On je istakao da se može kupiti šet ili 12 metara i to na sedam meseci odloženog plaćanja.

“Svaki penzioner može da se prijavi. Upis će trajati do 15. februara, ove godine, da bi smo mogli na vreme  Fondu filijali da dostavimo ugovore, kako bi već od marta počele da se odbijaju rate za ogrevno drvo. Drva su prve klase, odličnog kvaliteta, ali ukoliko se desi da se nekom penzioneru ne svide drva može ih vratiti i tražiti nova“, dodao je Zenunović.

Zenunović re kazao da, oni penzioneri koji se prijave od dokumentacije moraju poneti ličnu kartu i ček od zadnje penzije. Takođe za kupovinu šest metara drva moraju dati avans dve hiljade dinara ili četiri hiljade dinara ukoliko se odliče za 12 metara drva. Kada se oduzme avans ukupna suma za šest metara drva iznosi 23.680 dinara, dok će jedna rata iznositi 3.383 dinara, kazao je Zenunović.

A. Ademović

Podeli