Društvo

Sanacija štete u Trnavi

Mehanizacija novopazarske Direkcije za izgradnju grada angažovana je na sanaciji štete nastale prilikom izlivanja Trnavice. Meštani su zadovoljni brzom reakcijom odeljenja za vanredne situacije, jer je pomoć stigla na vreme.

Usled obilnih padavina u naselju Trnava aktiviralo se i klizište i ugrozilo kuću šestočlane porodice Murselović.  Zbog nepristupačnosti terena bilo je nemoguće mašinom očistiti zemlju, te će kako je najavljeno na ovoj lokaciji radnici Direkcije raditi i narednih dana. Radilo se i na sanaciji puta prema delu naselja iza osnovne škole Trnava  u kojem živi 10 porodica.

Ovaj put je za meštane od velikog znača, jer je jedini kojim mogu doći do grada. Žitelji su zahvalili predstavnicima odeljenja za vanredne situacije što su brzo reagovali. Kako bi se meštani zaštitili od poplava, korito reke Trnavice je produbljeno u Ulici Ruđera Boškovića kod Stambol džamije.

Načelnik odeljenja za vanredne situacije Naser Crnovršinan kaže da je cilj da se meštanima olakšaju uslovi života u naselju, u kojem se tokom vikenda izlila reka I ugrozila domove meštana.

Kako su najavili predstavnici odeljenja za vanredne situacije grada Novog Pazara, mehanizacija će i sutra raditi na sanaciji štete nastale prilikom izlivanja Trnavice.

Podeli