Društvo

Odblokirano nekoliko sela u Sjenici!

Nekoliko sela koja su bila odsečena od Sjenice zbog snega i  jakog vetra  su  odblokirana rekao je za Glas  Sandžaka direktor Direkcije za urbanizam Elvis Bihorac.

”Putevi koji vode do sela Rasno, Krće, Vrsenice,Kijevci,Čitluk Cipalje,Bagaći.Gornja Vapa, Donja Vapa, Lopiže, Doliće, Ugao, Raskoviće, Međugor, Kamešnica, Aliveroviće, Žitniće, Štavalj, Cetanoviće, Brnica, Stub, Raspogance, kao i put  Duga Poljana – Vuče su odblokirani, dok druga sela još nisu jer je veoma teško doći do njih zbog snega koji i dalje pada i jakog vetra.” rekao je Bihorac.

On  je dodao da su ekipe na terenu i  da očekuje da će tokom sutrašnjeg dana biti odblokirana sva sela koja  su trenutno odsečena od grada.

U Meteorološkoj stanici Sjenice nam je rečeno  da je na teritoriji  opštine  Sjenica formiran snežni pokrivač debljine 37 centimetar, da je temperatura izmerena u 17 h iznosila -7.

Prema rečima metrologa   te stanice  nardenih dana  doći ce do pretsnka padavina i porasta temperature.

Da podsetimo da je zbog snega koji je tokom protekle noći padao na području Sjenice doveo do potpune blokade seoskih puteva koji vode do tog grada.

Podeli