Vesti

Zlatko Jusufović isključen iz SDP-a u Sjenici

Opštinski odbor Sandžačke demokratske partije u Sjenici na današnjoj sednici  isključio je iz stranke dosadašnjeg visokog funkcionera Zlatka Jusufovića.

U obrazloženju ove odluke se između ostalo navodi da je Zlatko Jusufović pokazao da je čovek na koga stranka moze racunati samo dok je na vlasti ali ne i kada sa vlasti predje u opoziciju.

U obrazloženju odluke da Zlatko Jusufović bude isključen iz Sandžačke demokratske partije, se dalje kaže da postoji više razloga za izbacivanje Jusufovića iz stranke, ali da je kap koja je prelila čašu – njegovo ponašanje tokom nedavnih dogadjaja kada je stranka demokratske akcije, trgovinom odbornickim mandatima, konstituisala novu, nelegitimnu opstinšku vlast. Naime, kako je saopšteno iz Sandžačke demokraske partije,  Zlatko Jusufović je, u situaciji kada je tridesetak njegovih partijskih kolega ostalo bez posla samo zato što su članovi SDP-a, svojom pasivnošću, izostajanjem svakog oblika saosećanja i podrške prema ljudima, hraniteljima porodica, koji su se nasli na udaru SDA vlasti, pokazao da je čovek na koga stranka može računati samo dok je na vlasti ali ne i kada sa vlasti predje u opoziciju. Sandzacka demokratska partija će pored borbe protiv siromaštva i nezaposlenosti, borbe za uspostavljanjem progresivnog i civilizovanog drustva, borbe protiv svih oblika kriminala i korupcije na državnom nivou, voditi i borbu protiv svakog oblika političkog profiterstva i sitnog šićarenja i u svojim redovima, i neće se ustezati da isključi iz svojih redova svakog člana, ma koju funkciju obavljao, za koga se utvrdi da lične interese i interese članova svoje porodice stavlja iznad interesa zajednice u kojoj živi i interesa stranke koju predstavlja. Zlatko Jusufović je, upravo na ovakav način obavljao funkcije na koje je bio delegiran, i zato odluka o njegovom isključenju iz članstva predstavlja jedinu logičnu, časnu i odgovornu meru koju je stranka mogla preduzeti, saopšteno je iz Sandžačke demokratske partije.

Podeli