Vesti

Ministar Ljajić boravi u Saudijskoj Arabiji

Potpredsjednik Vlade Srbije, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić boravi u Saudijskoj Arabiji na poziv prestolonasljednika te države Salmana bin Abdulaziza Al Sauda.

Ministar Ljajić i saudijski prestolonasljednik Salman bin Abdulaziz Al Saud postigli su dogovor da Srbiju uskoro posjeti privredna delegacija Saudijske Arabije.

Na sastanku Ljajića i prestolonasljednika te države Salmana bin Abdulaziza Al Sauda razmatrane su mogućnosti za povećanje obima robne razmjene.

Tokom posjete Rijadu Ljajić će se sastati i sa direktorom Borda za turizam i kulturnu baštinu Sultanom bin Salmanom Abdulazizom Al Saudom, kao i sa ministrom privrede Mohamedom Al Džaserom.

Među privrednicima koji će doći u našu zemlju biće i predstavnici najveće saudijske kompanije iz oblasti poljoprivrede „Salik“, koja investira u prehrambenu industriju u drugim zemljama.

– Kompanija „Salik“ uvrstiće Srbiju na listu prioritetnih zemalja s kojima sarađuje, a na kojoj se trenutno nalaze svega 23 države u svijetu. U Beogradu će biti potpisan i sporazum o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija i izbjegavanju dvostrukog oporezivanja – saopšteno je iz kabineta ministra Ljajića.

A. Nićiforović

Podeli