Politika

Promocija prve zbirke pesama Harisa Plojovića

Promocija prve zbirke pesama „Okovi“ autora Harisa Plojovića održana je sinoć u foajeu Kulturnog centra.

Kakao ističe u ovoj zbirci su se našle one najlepše pesme koje je napisao u proteklih dve godine. Promociji su prisustvovali brojni prijatelji, profesori i rodbina.

Želja za pisanjem pesama prema rečima autora Harisa Plojovića rodila se pre dve godine. Želeo je da sazna šta je to što pisce i pesnike tera da pišu. Šta ih to podstiče pa stvaraju takva dela? Od svih razloga koje je saznao najviše mu se svideo onaj, kako sam kaže, koji govori da je pisanje u stvari neka vrsta bunta, protivljenje protiv ustaljenih vrednosti društva. On takođe ističe da mu je početak bio veoma težak, ali da je vremenom sve bilo lakše.

“Ideja mi je bila da se oslobodim forme da dam prednost suštini ili nekom pravom značenju. Iako poezija ne treba da bude deduktivna, bio bih presrećan kad bi bar neko od vas iz moje zbirke izvukao bar jednu pozitivnu poruku“, dodao je Plojović

O autoru i prvoj zbirci pesama govorili su dramski pisac i glumac Alen Turković, autor četiri zbirke pesama Ramiz Nani Šaćirović kao i pisac i glumac Semir Gicić. Takođe su kazivani i stihovi ovog mladog autora koji su prema rečima prisutnih očaravajući.

A. Ademović

Podeli