Vesti

Tomašević: Skupština je radila u skladu sa zakonom

Na konferenciji za štampu predsednik Skupštine opštine Prijepolje Vukosav Tomašević istakao je da je imenovanje direktora Doma kulture urađeno po zakonu.

Potvrda za to stigla je i od Ministarstva kulture i informisanja.

Nedvno je odlukom odborničke većine na sednici SO Prijepolje razrešen dužnosti nekadašnji direktor Doma kulture Ljubiša Savković, a potom na mesto VD direktora postavljen Mirko Malešić. Po rečima predsednika SO Prijepolje Vukosava Tomaševića, oko ovih odluka bilo je raznih ocena od strane opozicionih odbornika, a i bivšeg direktora Doma kulture Ljubiše Savkovića da su one ne zakonite, što, ističe on nije istina.

“Ne želeći da ulazim u eventualne političke konotacije i u neke nacionalne i ljudske diskvalifikacije, sada sam u situaciji da ponovo javnosti pružim dokaze i uveravanja da je sve urađeno u skladu sa zakonom”-kazao je Tomašević.

Tomašević je tom prilikom najoštrije osudio grafit koji upućuje na govor mržnje, a koji je nedavno osvanuo na zidu Doma kulture.

Od strane Ministrastva kulture stigao je dopis iz kog se vidi da je imenovanje sadašnjeg vršioca dužnosti Doma kulture urađeno u skladu sa zakonom.

Belida Šehović

Podeli