Sport

Kurćubić: Pazarci, svaka čast

Rizik, bez rizika kraj Jošanice. Derbi protiv tradicionalnog rivala sa Severa Bačke, doneo je sve, samo ne rizik, a kamoli visoki, kakav je prefiks dobila utakmica.

Ničeg ružnog na tribinama, na terenu, sem sjajnog fudbala, za koji čestitke zaslužuju i jedni i drugi. E baš tu, na travi Gradskog stadiona, jedino je bilo rizika, za oba rivala. Slavio je domaćin minimalno sa 1:0, a gosti koji su dva dana boravili u Novom Pazaru, jedino žale za porazom. Tome u prilog i beseda Petra Kurćubića, trenera Spartaka nakon duela. Oduševljen je atmosferom bio strateg „plavih golubova“.

-Za čistu desetku,izuzetno lepo sam se osećao u ovakvom ambijentu. Navijači su celu utakmicu bodrili svoj klub, svaka im čast, mislim da su svi akteri ovog duela bili na vrhunskom nivou i da možemo da budemo punog srca. Nadam se da će ovakvih utakmica biti sve više i da ćemo vratiti veru u fudbal.Voleo bih kad bi mogli da odigramo jedan meč u noćnom terminu u Subotici, uz ovoliki broj publike i da svi navijaju za nas ovako kako su to činili simpatizeri Novog Pazara, pa nek i ne pobedimo. Sjajno smo se osećali i u samom gradu, naišli smo na srdačan prijem i zaista je bilo lepo.

Toliko o „ visokorizičnoj“ subotnjoj večeri na Gradskom stadionu. Strateg Spartaka je mnogima koji su očekivali „nešto“ objasnio sve…

(Foto: Senko Župljanin)

E.Nailović

Podeli