Društvo

Javna diskusija omladinskih aktivista za ljudska prava

Omaldinski aktivista Enes Lukač sinoć je u prostorijama Nevladine organizacije Urban In održao javnu diskusiju na kojoj se govorilo o domenu ljudskih prava, nacionalizmu na prostoru Balkana kao i o rešavanjima posleratnog konflikta posle dvedesetih. Ovoj diskusiji prisustvovao je veliki broj mladih.

Omladinski odbor za obrazovanje u saradnji sa Britanskom ambasadom u Srbiji je u periodu o 7. do 12. septembra 2014. godine, u Beogradu okupio 20 mladih ljudi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije i Kosova na regionalnoj školi ljudskih prava za Omladinske ambasadore pomirenja. Tim povodom  omladinski radnik i aktivista za ljudska prava Enes Lukač organizovao je javnu diskusiju u Novom Pazaru.

“Konkretno danas okupljam oko 20-tak novopazaraca i novopazarki, i razgovaraćemo o domenu ljudskih prava, rešavanja konflikta posle rata vezane za devedesete godine ali i o aktuelnostima koje su vezane za Sandžak i o kojima imamo priliku da čitamo ovih dana u medijima”, rekao omladinski radnik i aktivista za ljudska prava Enes Lukač.

Kako Lukač kaže, ovo je prva u nizu javnih diskusija koja je za njega od velikog značaja, a takođe dodaje da će i na univerzitetu u Turskoj gde studira sociologiju i film oformiti fokus grupe i nastaviti da zajedno sa mladim ljudima pokušava da reši brojne tabu teme i aktualna dešavanja u zemlji.

A. Ademović

Podeli