Društvo

Počeo sa radom Dnevni boravak za decu, mlade i odrasle ometene u razvoju

Nakon više od šest godina od početka izgradnje, Dnevni boravak za decu, mlade i odrasle ometene u razvoju  počeo je 1.septembra sa radom.

Ovaj savremeni objekat koji je od nedavno prva licencirana organizacija u Srbiji za proširene oblike socijalnog davanja i usluga licima ometenih urazvoju posetio je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa saradnicima koji je bio vidno zadovoljan uslovima u kojima borave lica ometena u razvoju. On je rekao da će grad nastaviti da pomaže Udruženje za pomoć licima ometenim u razvoju koje uspešno već godina predvodi Tahir Delić.

“Do sada smo osam miliona dinara izdvajali za ovo udruženje, ali kako su se preselili u ovaj savremeni objekat ti izdaci će biti veći, pa ćemo I u rebelansu ali u novom budžetu za 2015.godinu predvideti veća davanja. Ovde rade stručni ljudi, I roditelji koji imaju decu ometenu u razvoju ne bi trebalo da se stide da dovedu decu ovde, jer je sigurno da će im deca odrasti u dobre ljude, sposobne da sami rade” – rekao je gradonačelnik Novog Pazara koji je dodao da je Udruženje preko Gradske uprave apliciralo kod EU fondova za dodelu sredstava za potpuni završetak ovog dnevnog objekta I da se nada da će taj projekat biti odobren.

Podeli