Društvo

Kolektivni sunet za 70 prijepoljskih dečaka

Zajednicka svecanost za sve decake obuhvacene ovogodišnjom, trecom po redu manifestacijom “Kolektivni sunet”, održana je u Domu kulture u Prijepolju. Ove godine akcijom je obuhvaćeno oko 70 prijepoljskih mališana.

Svečanosti povodom suneta dečaka u velikoj sali Doma kulture prisustvovali su i predstavnici iz Istanbula, donatori i suorganizatori. Oko 70 mališana, za ovu priliku obučeni u svečana odela, sa svojim roditeljima tokom dela programa nestrpljivo su očekivali dodelu bicikala koja je i ove godine obezbedila firma “Salcano” čiji je vlasnik Salih Hadžifejzović. Hadžifejzović, koji je rodom iz Sandžaka je, rekao da im je čast i zadovoljstvo što su i na ovim prostrorima omogućili da kolektivni sunet bude tradicionalna manifestacija.

„Ove godine u celom Sandžaku osunećeno je 450 mališana, od toga 70 njih u Prijepolju, 58 u Sjenici, 153 u Novom Pazaru, 60 u Bijelom Polju, 60 u Tutinu i 50 u Rožajama. Već to polako postaje tradicionalni kolektivni sunet“-kazao je Hadžifejzović.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović je istakao da ovakve maifestacije imaju veliki značaj za bošnjački narod u Prijepolju.

„Jako sam zahvalan prijateljima iz Turske što učestvuju svojim donacijama i sredstvima, što nas posećuju i što nas ne zaboravljaju na bilo koji način“-kazao je Hašimbegović.

Roditelji svečano odevenih mališana zadovoljni  su i zahvalni donatorima ove, za njih, veoma značajne manifestacije.

Za tri godine, koliko se organizuje ova manifestacija u opštini Prijepolje ukupno je osunećeno oko 250 mališna, a za sve njih obezbeđeni su i vredni pokloni.

Belida Šehović

Podeli