Politika

“Vavilon” najbolja predstava drugog YTF

Dodjelom festivalskih nagrada u Novom Pazaru završen je sedmodnevni Omladinski festival pozorišta.

Publici se za sedam dana u kojima je odigrano devet pozorišnih predstava na sceni Kulturnog centra poklonilo oko 30 glumaca. Po mišljenju stručnog žirija najbolja predstava ovogodišnjeg „Youth theatre festival“ je „Vavilon“, glumaca trupe „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove.

Svake noći u Kulturnom centru smjenjivali su se publika i glumci, a žiri koji su činili  glumac Branislav Bane Trifunović, koordinatorka za tradicionalnu kulturu i mlade Kulturnog centra, Hasna Ziljkić, direktorica Regionalnog pozorišta Anđela Marić, glumica Regionalnog pozorišta Lemana Bećirović i koordinator festivala, glumac Rifat Rifatović odlučili su da nagrada za najbolju žensku ulogu pripadne Marini Jurišević iz društva “Abrašević” iz Kragujevca a Luka Jovanović iz SKC Novi Sad odigrao je najbolju mušku ulogu na festivalu, odluka je žirija na čelu sa predsjednikom Branislavom Trifunovićem.

Specijalna nagrada za istraživački rad u pozorištu dodjeljena je predstavi “Udari tog Dživa” SKC Novi Sad.

Nagradu za najbolju predstavu na pozorišnom festivalu “Teatar za mlade” u Novom Pazaru dobila je predstava “Vavilon” u izvodjenju glumaca grupe “Heroj Janko Čmelik” iz Stare Pazove.

Nakon što su dodjeljene nagrade najboljima, publika u Novom Pazaru bila je u prilici da pogleda i komediju “Soboslikar” Narodnog pozorišta iz Mostara,  koja govori o preljubi i bračnom životu.

Organizator Omladinskog festivala pozorišta bila je Kancelarija za mlade, a organizaciju je novčano pomogao UNDP u okviru projekta “Unapredenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji”.

A. Nićiforović

Podeli