Politika

Počeo Omladinski festival pozorišta

U prepunoj dvorani Kulturnog centra sinoć je svečano otvoren drugi, sada već tradicionalni “Youth theatre festival”.

Publiku i učesnike je pozdravio i festival otvorio promoter festivala i predsjednik žirija, glumac Branislav Bane Trifunović. Ostali članovi žirija su koordinatorka za tradicionalnu kulturu i mlade Kulturnog centra, Hasna Ziljkić, direktorica Regionalnog pozorišta Anđela Marić, glumica Regionalnog pozorišta Lemana Bećirović i koordinator festivala, glumac Rifat Rifatovic.

Nakon otvaranja odigrana je i predstava “Kreontova Antigona”, “Pozorišta mladih” Kulturnog centra Pećinci.

Danas su na programu dvije predstave, može se reći dan Kragujevca u Novom Pazaru.  Od 19h predstava “Ljudi iz struke” SKC Kragujevac, a od 20:30h “Kenguri” CZNTK Abrašević iz Kragujevca.

“Ambicija nam je da ovo postane tradicionalna omladinska manifestacija koja će mladima obezbjediti prostor da pokažu svoje sposobnosti, ali i da doprinesemo razbijanju predrasuda i podizanju svjesti mladih o drugima i drugačijima”, rekao je direktor novopazarske Kancelarije za mlade, Džemaludin Paučinac.

Organizator Omladinskog festivala pozorišta je Kancelarija za mlade, a organizaciju je novčano pomogao UNDP u okviru projekta “Unapredenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji”.

Podeli