Sport

Šumadinci na kolenima

Četa Dragija Kanatlarovskog nezaustavljivo gazi u superligaškom šampionatu. Pazarci su vratili dugove iz prošlosti i gostima iz Šumadije, savladavši ih potpuno zasluženo- 2:0, zahvaljujući nadahnutoj i boljoj partiji u drugom poluvremenu.

Inače, kao pod indigom preslikan još jedan duel dva rivala  na Gradskom stadionu,pred preko 5000 gledalaca. Viđena je, prema očekivanju, bespoštedna borba na svakom pedlju terena, a domaći su se nakon bojažljivog početka, oslobodili od 15. minuta i agilnije krenuli ka golu rivala. Međutim,nije tim Kanatlarovskog, uspeo da te periode nadahnuća i bolje igre u prvom poluvremenu, kruniše i vođstvom.

Nije dobro počelo po plave. Zbog sudara sa Jovićem, Otašević je u 17.minutu, morao van terena, pa je umesto njega šansu dobio Pajović. Srećom, „prošao“ je samo sa lakšim potresom mozga.

Što se tiče uzbuđenja, tri detalja su zavredila pažnju u prvoj polovini meča.

Hadžibulićev pokušaj iz slobodnog udarca sa 18 metara, živi zid Kragujevčana izbija u korner.

Sedam minuta potom, atraktivna akcija domaćih. Jevtović je sa desnog boka proigrao Kecapa, a kapiten domaćina, efektno makazicama tuče,međutim,prebacuje okvir gola Trifunovića.

U 30.minutu, Ragipović je centrirao takođe sa desne strane, Hadžibulić je tu loptu zahvatio glavom, na žalost domaćih pristalica, vrlo mlako, pa je Trifunović bez problema intervenisao.

„Eksplodirao“ je domaći sastav u nastavku. Potučeni su Kragujevčani i to do nogu.

Već u 51.minutu, Hadžibulić donosi vođstvo. Mijić je izveo korner sa desne strane, lopta se kao u bilijaru odbijala od igrača do igrača u kaznenom prostoru Radničkog, da bi je na kraju iskusni vođa navale Novog Pazara, kao iz katapulta zahvatio i iskosa sa desne strane, rezantno poslao iza leđa Trifunovića.

Konačan ishod postavljen je 13 minuta pre isteka regularnog toka i to na ponovo efektan način. Mijić je sačekao Đorđevića, koji je bio u punom trku, pa mu prosledio kratak pas. Usledio je topovski udarac iskosa sa desne strane, sa 15 metara, Šumadinci su opet bili matirani, lopta je od stative završila u mreži- 2:0.

15 minuta pre toga, Trfifunović je na jedvite jade spasao svoj gol,nakon traljave intervencije svog štopera Jovića.

Od Kragujevčana se očekivalo više, ali su ostavili prilično bled utisak,jalovi bezidejni napadi,  šutevi koji su redom završavali van okvira gola nezaposlenog Budakovića, a bilo ih je,tek  da se nabroje na prste jedne ruke i to prilično nepreciznih.

 

IZJAVE:

Dragoljub Bekvalac (Radnički 1923)

-Čestitam Novom Pazaru na zasluženoj pobedi i zahvaljujem se divnoj publici na sjajnom dočeku i koja je nosila Novi Pazar. Mislim da je utakmica  rešena nakon kiksa našeg levog beka i posle 2:0 rival je dobio sigurnost u igri,samopouzdanje. Nismo imali snage da,eventualno damo jedan gol i utakmicu dovedemo u rezultatsku neizvesnost. Novi Pazar je u drugom poluvremenu dominirao i sasvim zasluženo pobedio.

Dragi Kanatlarovski (Novi Pazar)

– Mislim da je naša pobeda sasvim zaslužena. U prvom poluvremenu, kolega Bekvalac me je iznenadio formacijom, za koju nismo imali rešenje. U nastavku smo uhvatili ritam, postigli dva gola, bili bolji, pas je bolje funkcionisao i dominirali. Ova pobeda nam daje mogućnost da mirno i bolje radimo ovih sedam dana,kako bi se što bolje spremili za sledeću utakmicu.

STATISTIKA:

Novi Pazar – Radnički 1923

Novi Pazar. Gradski stadion. Strelci: 1:0-Hadžibulić u 51,2:0-Đorđević u 77.minutu. Gledalaca: 5000. Sudija: Danilo Grujić (Niš) 6. Pomoćnici: Milutinović, Minić (Niš) Žuti kartoni: Pajović (Novi Pazar),Jović (Radnički 1923).

NOVI PAZAR: Budaković 7, Djordjević 8, Otašević – (17. Pajović 7), Mijić 7,5 Hadzibulić 8, Kecap 7,5 (72.Sotirović -),  Vuković 7,5, Ragipović 7,5, Jevtović 7,5, Udovičić 7,5, Pavlović 7 (56.Rusmir 7).

RADNIČKI 1923: Trifunović 6, Jović 6,5, Rosić 6,5, Krneta 5,5 (58.Vidić -), Bubanja 6, Perović 6,5 Rnić 6,5 Vusljanin 7, Arsić 6 (60.Ilić-), Jašić 5 (75.Miljuš -), Živković 5,5.

Igrač utakmice: Sead Hadžibulić (Novi Pazar).

(Foto: Calucci)
Elvir Nailović

Podeli