Sport

Seniori Pazar Juniorsa u Fojnici

Seniorski pogon Pazar Juniorsa otputovao je u Fojnicu, gde će se ovog vikenda održati memorijalni turnir “Kenan Memija”.

Ovo je već četvrti put da ovaj fudbalski kolektiv boravi u bosanskom gradiću, kod svojih prijatelja.Direktor kluba, Erduan Jablaničanin, ističe da su odlazak omogućili Gradska uprava i Sportski savez i očekuje da Novi Pazar i u takmičarskom smislu bude promovisan u najlepšem svetlu.

“ Ono što je najbitnije, nadam se da naš boravak ovog puta neće biti samo izlet, već da ćemo pokušati  da se domognemo nekog od trofeja. Verujem da ćemo u kvalifikacijama uspeti da savladamo domaćina i plasiramo se u finale,pa videćemo. Ipak, najvažnije je druženje, zbog čega uostalom ii demo u Fojnicu,spajanje nekih mostova dva kluba, grada i države i ja sam ubeđen da će to potrajati dugi niz godina”.

Slično razmišlja i Elvir Muratović, od ove sezone igrač- trener Pazar Juniorsa.

“Zaista je to posebna priča za sebe. Radovao sam se,kao i saigrači odlasku u Fojnicu, jedva smo čekali ovaj dan. Ima naravno i takmičarskoh dela, ali je zaista doček fenomenalan, odnosi između nas i domaćina su u pravom smislu bratski. U Fojnici se osećamo kao kod kuće tih par dana, jednom rečju prelepo iskustvo, koje mi imamo privilegiju da doživimo”.

Kako ističu u taboru Pazar Juniorsa želja je da višegodišnje prijateljstvo sa Fojničanima, vrlo brzo preraste u bratimljenje dva kluba i grada.

E.N.

Podeli