Društvo

Stanje nakon jakog nevremena

Novi Pazar i okolinu danas je oko 14,30 sati zahvatilo nevreme. Jaka kiša praćena gradom veličine lešnika i olujnim vetrom, za desetak minuta napravili su haos na ulicama ovog grada.

Seoski makadamski putevi, ugostiteljski inventari na pešačkoj zoni su uništeni, a najugroženiji su bili meštani Prvomajske ulice i naselja Mur. Zbog nevremena došlo je i do prekida u napajanju električnom energijom u pojedinim delovima grada.

Kratkotrajno, ali jako nevreme koje je protutnjalo Novim Pazarom učinilo je da grad izgleda kao da je veče. Ulice u gradu, ali i okolna brda su obelela ,tako da se stovorio utisak da pada sneg.
Kiša I grad  napravili su problem I vozačima, jer su pojedine ulice praktično bile pod vodom.

Građani su lopatama sklanjali led iz dvorišta I sa ulica.

Ulicama su tekli potoci vode, a najugroženiji su bili stanovnici Prvomajske, ali i dela naselja Mur.

Prema nezvaničnim informacijama, voda je ušla u dvorišta i kuće, poplavila pojedine lokale.

Šteta je napravljena I u zgradi gradske uprave Novog Pazara , gde su poplavljene sve kancelarije sa južne strane, a na prozorima je bilo leda visine tridesetak centimetara.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović je za Tanjug rekao da kišna kanalizacija nije mogla da primi ovoliku količinu vode, te su zbog toga poplavljene ulice, posebno u centru grada”

Vodostaj reka Jošanice i Raške je u porastu, ali za sada nema opasnosti da će se izliti iz korita.

Olujni vetar u Novom Pazaru danas je nosio sve pred sobom, te je u pešačkoj zoni, u centru grada, porušio ugostiteljski inventar, a u naselju Šutenovac vetar je čak lomio i drveće.

Kako saznajemo od nadležnih iz Elektrodistribucije snabdevanje strujom je zbog jakog nevremena bilo u prekidu u pojedinim delovima grada. Hiruški blok bio je bez struje, a snabdevanje električnom energijom u ovom delu bolnice ubrzo je omogućeno.  Bez struje su bili I meštani Lukara, Grubetića, Kominja,Svojbora, Jaklje i dela Ulice Save Kovačevića struju ,zbog saniranja kvara na dalekovodu.

Analitičar na novopazrskom filterskom postrojenju Adelina Kalić kaže da nevreme inače prouzrukuje probleme usled čega dolazi do nestanka električne energije, i do mutnoće vode, što danas ipak nije bio slučaj. Voda, koja se distribuira gradu je hemijski i bakteriološki ispravna za piće. Stanje na novopazarskom filteru nadležni  će pratiti do kraja dana.

Podeli