Društvo

Nova kuhinja za vrtić ‘’Mladost’’

Turska agencija za međunarodni razvoj i saradnju TIKA, donirala je novopazarskoj Predškolskoj ustanovi ”Mladost”, elemente i neophodne aparate za novu, moderno opremljenu kuhinju, koja će doprineti bržoj i efikasnijoj pripremi obroka za mališane.

Zahvaljujući donaciji turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju, kuhinjski elementi i aparati, koji se u vrtiću ”Mladost”, koriste još od sedamdesetih godina prošlog veka, zamenjeni su novim.

Pomoćnik direktora ove predškolske ustanove, Izet Abdurahmanović kaže das u na tu donaciju čekali skoro dve i po godine. To im je kaže drugi zahtev po kojem TIKA pozitivno odgovara. Predhodno, zahvaljujući toj turskoj agenciji u vrtiću su sanirani svi mokri čvorovi.

Koliki je značaj ove donacije za vrtić, kojoj se najviše raduje osoblje, govori podatak da se u kuhinji PU ‘’Mladost’’ dnevno priprema oko 3 hiljade obroka za mališane.

Nutricionistkinja Džemka Sinanović ističe da je to za njih veliki događaj, jer će, uz savremene aparate u kuhinji, moći brže, efikasnije a i zdravije da se pripremaju obroci za mališane.

Kvalitet dobijene kuhinjske opreme garantuje firma Termogen, koja isključivo radi opremu za agenciju TIKA.

Nakon sanacije mokrih čvorova i opremanja kuhinje, u Predškolskoj ustanovi ‘’Mladost’’ od agencije TIKA očekuju pomoć i u rekonstrukciji krova na objektu.

S.Lj.

Podeli