Vesti

Razmatran izveštaj državnog revizora

Na sednici Skupštine opštine Prijepolje razmatran je izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja opštine Prijepolje za 2012. godinu.

Predsednik te sandžačke opštine Emir Hašimbegović je istakao da je značajan broj nepravilnosti ispravljen, što je konstatovao i državni revizor u poslerevizionom izveštaju, te da stručne službe u opštinskoj upravi aktivno rade na otklanjanju ostalih nepravilnosti.

Na petnaestoj skupštinskoj sednici odbornici lokalnog parlementa vodili su dikusiju o nalazu državnog revizora prilikom kontrole završnog računa opštine Prijepolje za 2012. godinu. Iako je revizor pronašao određen broj nepravilnosti, po rečima predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića, u odzivnom izveštaju državnog revizora kažu da su određene ispravke pravilno otklonjene.

Odbornici su razmatrali i predlog rešenja o razrešenju i rešenja o imenovanu direktora JP Direkcija za izgradnju i JKP „Lim“, kao i JU Dom kulture. Za direktora direkcije za izgradnju ponovo je imenovan Radovan Cmiljanović, a za direktora JKP „Lim“ Aziz Hadžifejzović. Predlog odluke o razrešenju vršioca dužnosti Doma kulture i predlog odluke o imenovanju novog direktora, je povučen, a upravnom odboru Doma kulture je naloženo da u roku od sedam dana raspiše novi konkurs za direktora.

Belida Šehović

Podeli