Društvo

Tradicionalni prijem za učenike generacije

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović primio je u svečanoj sali Kulturnog centra đake generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola, koje je grad nagradio sa po 5 hiljada dinara i drugim simboličnim nagradama.

Mahmutović je tom prilikom poručio đacima generacije da treba da budu posebno ponosni na svoj uspjeh.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je na tradicionalnom prijemu đacima generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola poručio da budu posebno ponosni na uspjeh koji su ostvarili tokom školovanja. Mahmutović ih je podsjetio da Gradska uprava vodi brigu o omladini, jer su oni veliko bogatstvo našeg grada. On ih je takođe podsjetio da im grad zahvaljujući prijateljima pruža mogućnost da se školuju na najprestižnijim fakultetima, a od njih očekuje da će se oni nakon završenog visokoškolskog obrazovanja vratiti u svoj grad kako bi svi imali koristi od njihovog znanja.

Učenici generacije koji su danas od grada dobili novčane i druge simbolične nagrade kažu da im je čast što su baš oni najuspješniji učenici svojih škola, takođe zahvalni su gradonačelniku za izdvojeno vrijeme da ih primi.

Svečanosti je prisustvovala i učenica novopazarske Gimnazije Emilija Đokanović kou je Grad takođe nagradio za osvojeno prvo mjesto na republičkom takmičenju „Književna olimpijada“ održanom u Sremskim Karlovcima.

A. Nićiforović

Podeli