Politika

Posle 30 godina balet u Novom Pazaru

Na svojoj turneji po Srbiji, baletska trupa “Mannakin theater and dance” sa predstavom “Definisanije od reči” premijerno je nastupala u Novom Pazaru u Kulturnom centru.

Ova trupa koju čine baletski umetnici iz Srbije, Amerike, Japana i Engleske, predstavila se novopazarskoj publici sa brojnim numerama klasičnog i savremenog baleta. Jedan od osnivača Paša Musić kaže da je veoma srećna što posle gotovo 30 godina ponovo igra u Novom Pazaru.

“Ja sam došla na ideju da sa jednom manjom grupom ljudi napravimo program i dođemo u Novi Pazar. Meni je izuzetno drago što sam ponovo ovde posle 30 godina”, rekla je jedan od osnivača trupe “Mannakin theater and dance” Paša Musić.

Drugi osnivač trupe, koja ima 13 igrača, je Nejtan Kotam iz Amerike. Kao glavni igrač odigrao je svoju numeru, a bilo je i tački američkih i naših koreografa.

“Večeras smo predstavili dve numere iz klasične baletske tradicije. To je “Umirući labud” Sen Sansa i “Grampa classic” remek dela klasičnog baleta”, dodala je Musić.

Baletu je prisustvovao i ataše za kulturu ambasade Sjedinjenih Američkih Država Dru Giblin koji je izrazio zadovoljstvo na saradnji koju ima sa Kulturnim centrom.

“Novi Pazar je važna zajednica za nas. Ja se trudim da što čeće dolazim ovde kako bi se što bolje upoznao sa vašom kulturom, jer mi imamo mnogo toga da vam ponudimo kao što je i ova predstava koju predvodi Naithan”, rekao je Giblin.

“Ovo je događaj, internacionalni gde smo imali priliku da vidimo ljude iz SDA, Jpana, Francuske i Italije. Ovo je čast za Novi Pazar i novopazarce. Ja bih da se zahvalim atašeu za kulturu Druu, inače mom prijatelju, jer u mesec dana smo imali dva izvanredna događaja koja je ambasada SDA finansirala”, rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Memić dodaje da će se i dalje turuditi da u Novi Pazar kultura i kulturni događaji budu na visokom nivou kao što sui  do sada bili.

A. Biševac

Podeli