Politika

Osma samostalna izložba slika

Osma samostalna izložba mladog novopazarskog slikara Esada Jašarevića otvorena je u petak u Galeriji multimedijalnog centra.

Jašarević je učestvovao na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, a član je i SULU-a kao i NULUS-a.  Ljubitelji slika izložbu mogu pogledati i narednih petnaest dana.

Esad Jašarević, umetnik mlađe generacije slikara, član Sandžačkog udruženja likovnih umetnika kao i udruženja NULUS-a, slikarstvom se bavi od srednje škole. Imao je sedam samostalnih izložbi a ovo mu je osma i prva u Galeriji multimedijalnog centra u Novom Pazaru. Do sada je svoje slike izlagao u Leskovcu, Nišu, Skoplju i Kavadarcu u Makedoniji, ali i brojnim drugim kolektivnim izložbama i kolonijama.

“Poruka mojih slika uglavnom su pejzaži inspirisani mojim sećanjima. Jednostavno od mog trenutnog stanja zavisi kakva će slika biti”, rekao je slikar Esad Jašarević.

“On je autor koji boju koristi kao što mi koristimo jezik da bi se što bolje izrazili. Možda mu vokabular nije tako rečit al’ zato, ona paleta boja je tako široka poput spektra, poput duge koja se javlja posle kiše”, kazao je likovni kritičar dr Džemil Bektović.

Bektović ističe, da najnoviji ciklus radova koji je predstavljen na ovoj izložbi predstavlja esenciju Esadovog celokupnog opusa. On navodi da je Jašarević umetnik koji svoja sećanja i osećanja prenosi na platno kroz boje i grafike, i kako kaže, radovi ovog autora izdvajaju se kao poetološka zasebnost par excellance u odnosu na njegove savremenike.

A. Biševac

Podeli