Društvo

Operativni štab nastavlja sa radom

Iako je u celoj Srbiji, izuzev opština i gradova najviše pogođenih poplavama, ukinuta vanredna situacija, Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru zasedao je i danas.

Sumirajući rezultate rada za poslednjih sedam dana, komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović pohvalio je sve članove Štaba rekavši da je vanredna situacija u Novom Pazaru u potpunosti ispoštovana. Mahmutović je takođe rekao da će Operativni štab u Novom Pazaru nastaviti sa radom, jer, u ovom gradu i dalje postoji potreba za pomaganjem.

S obzirom da je i Novi Pazar grad koji se konstantno bori sa posledicama poplava, zadatak Operativnog štaba, kako ističe zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije, Nihad Hasanović, biće i sumiranje šteta na području Novog Pazara.

”Štab za vanredne situacije neće više biti dežuran 24 sata, niti ćemo imati svaki dan sednice, nego je sad to prenešeno na Operativni štab. Oni će sve svoje aktivnosti usredsrediti na završetak izveštaja komisija. Do srede će biti sumirane sve štete u Novom Pazaru, to što je imalo, što hvala Bogu nije puno. Izlivanje Raške nizvodno, Ljudske reke u Požegi i putni pravci koji su bili prekinuti klizištima ili padom potpornih zidova. To je sve evidentirano i poslaćemo Republičkom štabu”, rekao je zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije, Nihad Hasanović.

Hasanović je zahvalio svim Novopazarcima koji i dalje donose pomoć u Sabirni centar odakle se humanitarni paketi, u skladu sa iskazanim potrebama, svakodnevno distribuiraju stanovništvu poplavom ugroženih područja.

”Sabirni centar u Domu omladine će i dalje 24 sata biti otvoren. Svakodnevno šaljemo pomoć. Ko nam god apel uputi mi tamo se odazovemo i ono što ljudima stvarno treba mi im prosledimo. Videli ste danas za BiH dva kamiona su otišla za Maglaj i Doboj. I naredno vreme magacin ne jenjava da se puni. Svakodnevno ljudi, privrednici i uopšte stanovnici donose humanitarnu pomoć. Ja im se u svoje i u ime Štaba zahvaljujem”, kazao je Hasanović.

Gradska uprava je u predhodnom periodu – kazao je Hasanović – sistematski radila na uređenju, čišćenju, produbljivanju rečnih korita i izgradnji brana, što je, kako je istakao, umnogome uticalo da Novi Pazar ovaj put izbegne katastrofalne posledice poplava.

S.Lj.

Podeli