Sport

Amela Terzić vredno trenira

Nakon nedavnog trijumfa na atlestkom mitingu u Kingstonu, na Jamajci, Amela Terzić odbranila je i titulu na drugoj uličnoj trci u Raški.

Za vrhunsku atletičarku Amelu Terzić nema odmora. I ovog puta zatekli smo je na treningu kako vrijedno radi  gde se priprema za predstojeća takmičenja. Sa njom smo razgovarali o nedavnom trijumfu u trci na 3. 000 metara na atletskom mitingu u Kingstonu, na Jamajci.

“Mogu vam reći da sam jako bila uzbuđena. Atletičarkama koje su se takmičile sa mnom bilo je puno lakše, njima je to već kraj sezone. Iza njih je dosta trka u ovoj sezoni. Ja sam otišla na Jamajku sama, bio je to izazov za mene tako da sam se sama snašla, i eto ostvarila tu veliku pobjedu”, kazala je atletičarka Amela Terzić.

Za nju nije bilo odmora nakon napornog puta sa Jamajke. Odmah po dolasku Amela je trijumfovala na drugoj uličnoj trci održanoj u Raški. Terzićeva je pobijedila na stazi dužine 2.400 metara. Ovom pobjedom ona je odbranila prošlogodišnju titulu.

“ Radovala sam se tom nastupu u Raški. Tamo sam često, tu dosta treniram. Na svako veće takmičenje odlazim iz Raške jer mi dosta odgovara njihov stadion koji ima jako dobru šljaku”.

Na Ameli je sada da potvrdi normu za Evropsko prvenstvo, očekuje je uskoro dosta važnih takmičenja.

„Predstoji mi potvrda norme za Evropsko prvenstvo, očekuju me i mnoge ulične trke. Već sutra putujem u Sentu. Nakon toga slede mi pripreme za velika i bitna takmičenja“.

Čim se saznalo da će Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici 2017. godine biti održano u Srbiji, zbog potvrde dobre forme i stalnih uspjeha, Amela Terzić već sada važi za favorita za osvajanje neke od medalja.

„Mnogi me već sada vide kao osvajača neke od medalja, vjerovatno je to iz razloga što sam još mlada, u odnosu na ostale aktuelne vrhunske atletičarke. Dobri rezultati, i stalni napredak doprinose tome da mnogi vjeruju u mene. Ako nastavim ovako biće dobro. Ima vremena, videćemo još“, kroz osmijeh je rekla atletičarka Amela Terzić.

Ono što je bitno reći je, da je Amela Terzić i nakon toliko uspjeha ostala ista osoba, skromna, druželjubiva i otvorena prema svima. Porodica, prijatelji i sugrađani koji je vole i raduju se njenim uspjesima i dalje su joj glavna motivacija.

A. Nićiforović

Podeli