Vesti

Usvojen rebalans budžeta za ovu godinu

Zbog ekonomske krize, a i nepovoljnih uslova, odbornici Skupštine Novog Pazara usvojili su predlog o izmeni budžeta za ovu godinu, koji podrazumeva da se kredit ne uzima I da će se svi budući radovi finansirati u okviru postojećeg budžeta.

Pošto je izabran za narodnog poslanika Nikoli Joloviću danas je prestala dužnost zamenika gradonačelnika

Na dnevnom redu današnje Skupštine našala se i izmena i dopuna odluke o izgradnji gasovoda Aleksandrovac-Tutin na teritoriji grada Novog Pazara. Izmenjene su i lokalne komunalne takse, a usvojen je predlog odluke o davanju saglasnosti KC da se da u zakup krov za postavljanje predajnika mobilne telefonije. Odbornica liste Evropski  Novi Pazar Ulfeta Demčović je današnju sednicu Skupštine ocenila konstruktivnom.

“Usvojeni su izveštaji rada javnih preduzeća, organizacija, kao i odeljenja, koji funkcionišu u okviru lokalne samouprave . Pošto se nalazimo u vremenu ekonomske krize, a krediti su veoma nepovoljni, odlučili smo da ne uzimamo kredit, već da ćemo sve radove finansirati u okviru budžeta”, rekla je Demčovićeva.

Pošto je izabran za narodnog poslanika, Nikoli Jolović više neće obavljati funkciju zamenika gradonačelnika.

“Hteo bih da se zahvalim predstavnicima gradske vlasti na dosadašnjoj uspešnoj saradnji, kao i odbornicima što su me izabrali za zamenika gradonačelnika. U obavljanju funkcije narodnog poslanika, trudiću se da doprinesem razvoju Novog Pazar”, rekao je Jolović.

Razrešeni su i ponovo imenovani isti  direktori JP Narodna biblioteka i Centra za decu i omladinu Duga Džemil Mulić i Fatima Durović.

Podeli