Vesti

Prva sednica nove Vlade

Ministri nove Vlade Srbije zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem sinoć su nakon višesatnog izlaganja ekspozea u Skupštini Srbije položili zakletvu.

Povjerenje novoj Vladi dalo je 198 poslanika, protiv je bilo njih 23, uzdržanih 6 a jedan nije htio da glasa. U obraćanju polsanicima Vučić je rekao da se pri sastavu Vlade vodio interesima Srbije i građana, a ne unutarpartijskim postulatima, jer, kako je naveo, smatra da nijedna partija nije dovoljno dobra da upravlja svim važnim mjestima i zato što je potrebno znanje svih kako bi se živjelo bolje.

Mandatar nove Vlade Aleksandar Vučić predstavio je ekspoze pred poslanicima Skupštine Srbije. On je rekao da su tri najvažnija zadatka njegovog kabineta – izglasavanje ekonomskog paketa reformskih zakona u parlamentu, razvijanje privatnog sektora i konsolidacija budžeta smanjenjem troškova. Vučić je naveo da se pri sastavljanju Vlade vodio intersima Srbije i građana a ne unutarpartijskim postulatima, jer smatra da nijedna partija nije dovoljno dobra da upravlja svim važnim mjestima. Spreman je da prihvati sav teret reformi. „Tokom prve nedelje maja reformski paket biće u parlamentu na raspravi. Zamolio sam predsednicu Skupštine da do 15. jula, za oko 65 dana, prvi paket reformskih zakona bude usvojen“, rekao je Vučić a poslanicima je poručio „ješćete, spavati i umivati se u ovoj skupštini, ali do 15. jula reformski zakoni će biti usvojeni“.

Vlada Srbije je na danas na održanoj prvoj sjednici u novom sazivu usvojila zaključak kojim se povlače iz skupštinske procedure predlozi zakona i drugih akata koji su dostavljeni parlmentu prije izbora nove Vlade. U saopštenju posle sjednice navodi se da je Vlada konstatovala prestanak dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima. Takođe na sjednici je usvojen i zaključak da se redovne sjednice Vlade održavaju četvrtkom u 13 časova, navedeno je se u saopštenju.

A. Nićiforović

Podeli