Mahmutović na obeležavanju Dana Sarajeva

U Sarajevu je obeležen 6.april, Dan oslobođenja i Dan grada Sarajeva.

Članovi Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić, povodom Dana Sarajeva, položili su vence na spomen-obeležje žrtvama faštističkog terora i ratova Večna vatra u Sarajevu, kao i na Trgu dece Sarajeva, za svu decu poginulu u ratu devedesetih godina.

Oni su takodje položili cveće na centralno spomen-obeležje na mezaru Kovači u Sarajevu, te na mezar prvog predsednika Predsedništva BiH Alije Izetbegovića. Povodom dana pobede nad fašizmom održana je I svečana sednica Gradskog veća Sarajeva, na kojoj su prisustvovali članovi diplomatskog kora, predstavnici vlasti, političkih partija ali I delegacije Zagreba, Novog Pazara, Pule i Dubrovnika. Delegaciju Novog Pazara predvodio je gradonačelnik dr Meho Mahmutović koji je takodje položio vence na spomen-obeležje Večna vatra i mezar Kovači, kao i na mezar Aliji Izetbegoviću.

Povodom Dana Sarajeva održana je i svečana sednica Gradskog veća na kojoj je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić pozdravio predstavnike bratskih gradova, a posebno je pozdravio čelne ljude Zagreba i Novog Pazara, Milana Bandića i dr Meha Mahmutovića.

Podeli