Vesti

Osma sjednica Gradskog vijeća

U prostorijama mjesne zajednice Mur mogla bi uskoro biti otvorena ambulanta sa primarnim zdravstvenim uslugama, kako građeni koji žive u bilizini ne bi morali da zbog zdravstvenih problema odlaze u novopazarski Dom zdravlja, zaključeno je na osmoj sjednici Gradskog vijeća.

Osim ove inicijative izneti su nacrti odluka o naknadi za zaštitu životne sredine, nacrt odluke o davanju saglasnosti na povećanje cijena prevoza putnika u Sandžaktransu, ali je na dnevnom redu bila i odluka o iznajmljivanju gradskih parcela poljoprivrednicima. Na osmoj sjednici Gradskog vijeća razmatrane su 23 redovne i 3 dopunske tačke.

Među najznačajnijim I najzanimlivijim tačkama dnevnog reda je odluka  o korišćenju porstorija MZ Mur za smeštanje ambulate čime bi se olakšao prijem pacijenata I obavaljenje primarne zrdavstvene zaštite. Kako ističe član gradskog vijeća Munir Poturak, prostorije će se koristiti bez naknade, s tim da je bolnica u obavezi da preuredi prostor.

Takođe, donijeta je i odluka o osnivanju dvije gradske institucije, Komisije za internu revizuju i budžetskog inspektora. Usvojen je nacrt opreativnog plana odbrane od polava, čime je ustanovljeno pravo korišćenja novčanih sredstava republičkog I lokalnog budžeta u te namene, a usvojen je nacrt o korišćenju uređenju i iznajmljivanju poljoprivrednog zemljišta.

Na sjenici je iznet i nacrt lokalnog akcionog plana za zaopšljavanje u 2014. godini.

(A.Š.)

Podeli