Politika

Svetosavska nagrada dodeljena Prijepoljskoj gimnaziji

Najveća priznanje za doprinos u obrazovanju, koje dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dodeljena su Prijepojskoj gimnaziji i njenom profesoru Damiru Rondiću.

Od 130 Gimnazija u Srbiji, Svetosavska nagrada za 2013. godinu stigla je u Prijepoljsku gimnaziju.

Pored značajnih priznanja, koje je Prijepoljska gimnazija dobila kroz vek postojanja, kao potvrda rada i doprinosa u obrazovanju u protekloj godini, stigla je i Svetosavska nagrada.

„Obzirom na to da je Prijepoljska gimnazija već dobila i Vukovu nagradu, znači da ovo priznanje nije slučajno i da se radi o jednom kontinuiranom uspešnom radu“-kazao je za Regionalnu televiziju direktor Prijepoljske gimnazije Ljubomir Šuljagić.

Za predan pedagoški rad u školi, kao i aktivno učešće u kulturnom životu grada, profesor muzičke kulture u Prijepoiljskoj gimnaziji Damir Rondić je takođe dobio ovo veliko nacionalno priznanje.

„Sve ovo meni lično daje jedan veliki podstrek da nastavim sa uspešnim radom i ostvarim nove, još bolje rezultate“-kazao je Rondić.

Ponosni što su čak dva velika priznanja stigla u Prijepolje, dobitnike nagrada primili su predstavnici lokalne samouprave i uputili im čestitke.

„Prijepolje ima jednu dugu i uspešnu tradiciju u kvalitetnom obrazovanju, tako da je kroz ovo priznanje prepoznat dugogodišnji kvalitet rada Prijepoljske gimnazije, a i lokalne samouprave, koja je uvek stavljala značaj na obrazovanje“-kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

„Ovo je veliki uspeh kako za Prijepoljsku gimnaziju, tako za celu opštinu. Na ovaj način naša opština je ove godine izdvojena od svih gradova i opština u Srbiji“-izjavio je predsednik SO Prijepolje Vukosav Tomašević.

Dobitnicima Svetosavskih nagrada uručeni su simbolični pokloni.

Belida Šehović

Podeli