Hronika

Povređen policajac u Novom Pazaru

Policajac Senad Kašović (33) teško je povređen noćas u selu Lukare kod Novog Pazara, kada je pokušao da spreči provalu u lokalnu poštu.

Izvor Regionalne televizije kaže da je Kašović, koji stanuje u blizini pošte, čuo galamu i lomljavu iz pravca pošte. Izašao je iz kuće i sa lampom se uputio ka pošti.

-Ugledao je dvojicu vehabija-provalnika kako pokušavaju da obiju poštu. Kada je Kašović glasno rekao da je policajac, provalnici su pobegli. Nekoliko trenutaka kasnije policajac, koji, inače, nije bio na dužnosti primetio je farove BMW-a, kaže naš izvor.

Nakon toga, iz automobila je izašao Adnan Turković (30), treći učesnik u provali i napao policajca metalnom šipkom. Turković je pokušao da otme teško povređenom policajcu pištolj.

-Nije uspeo i pobegao je automobilom, ostavivsi okrvavljenog Kašovića na zemlji. Turković je brzo uhapšen u 7 kilometara udaljenom Novom Pazaru. Određeno mu je zadržavanje, rekao nam je izvor.

Policajac Kašović smešten je u bolnicu. On za Regionalnu televiziju kaže da je profesionalno postupio i da je policija uvek na usluzi građanima.

-Mi smo tu da sačuvamo živote i imovinu građana. Postupio sam profesionalno. Bez obzira što nisam bio u uniformi, smatram da mi smena traje 24 sata, rekao je Kašović.

Za dvojicom provalnika se traga. Pretpostavlja se da su pobegli na Kosovo.

A. Grbović

Podeli