Kultura

Festival stvaralaštva mladih

U cilju podizanja nivoa organizacije Festivala stvaralaštva mladih na veći nivo u Kulturnom centru je održan sastanak sa direktorima i predstavnicima novopazarskih osnovinih i srednjih škola.

Direktor ove institucije Husein Memić istakao je značaj ovog festivala, i poručio da će ove godine nagradu dobiti svi oni koji učestvuju u 5 kategorija. Takođe je naveo da će ove godine učestvovati i deca sa posebnim porebama.

Festival stvaralaštva mladih već tradicionalno okuplja i afirmiše najtalentovaniju decu Novog Pazara. Cilj manifestacije je promocija i afirmacija kreativnosti mladih, demonstaracija njihovog umeća i talenta, ali i pružanje podrške u daljem kreativnom radu omladinaca.

„Festival stvaralaštva mladih je manifestacija koja je od najvećeg značaja, ne samo za Kulturni centar nego i za grad. 10.000 mladih ljudi indirektno, učesnika i gledaoca, prođe ovde kroz Kulturni centar. Meni je zadovoljstvo da ove godine imamo najbolje nagrade od kad Festival stvaralaštva mladih postoji. Ja se nadam da će ovo biti stepenica više kada je Festival stvaralaštva u pitanju, u odnosu na prošlu godiu“, kazao je direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić.

Kategorije u kojima se škole predstavljaju su: Drama, Skeč, Recitacije, Folklor, Muzičke numere (solo pevanje, instrumentalno izvođenje, pevačke grupe), Plesne grupe (moderni plesovi) i Voditelji. Na ovoj manifestaciji mladi mogu iskazati svoj talenat, predstaviti sebe i svoju školu u najboljem svetlu.

A. Biševac

Podeli