Politika

Muftijinu “Halal sofru” vodi supruga oficira KOS-a

Maja Karailo Stamenov,  supruga je visokog oficira KOS-a Republike Srpske, bliska je suradnica Muamera Zukorlića.  Vodila je streljanu na Internacionalnom univerzitetu, a sada Zukorlićev restoran “Halal sofru” u Beogradu.

Tragom komentara na sajtu, Sandžakahber se uvjerio u vjerodostojnost i tačnost sljedećeh informacije: na Maju Karailo Stamenov, blisku saradnicu muftije Muamera Zukorlića, na koju se, kao lično vlasništvo, vodila streljana agencije „Berq“, sada se vodi, ni manje ni više, nego ekskluzivni restoran u Beogradu „Halal Sofra“!

Naime Maja Karailo Stamenov, žena koja je supruga visokog vojnobezbjedonosnog službenika Republike Srpske, osoba je koja je od osnivanja Internacionalnog univerziteta na nekoj funkciji. Najprije je vodila streljanu na Internacionalnom univerzitetu.Prvo imenovanje je bilo tehnički menadžer, sada radi unutrašnju kontrolu, vodila je studentsku službu. Bila je i šefica protokola i nezvanični šef obezbezbjeđenja, a sada je vlasnik „Halal sofre“ i to u Beogradu na ekskluzivnoj lokaciji.

Karailo Stamenov poznata je po vezama sa bezbjedonosnim strukturama u Srbiji. Više puta do sada rotirana je sa funkcije na funkciju pod dirigentskom palicom Muamera Zukorlića, i uvijek je završavala sve poslove besprijekorno.

I sam sadašnji savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić visoki funkcioner SNS-a upozoravao je ranije da se u streljani Maje Karailo Stamenov troši najviše metaka u cijeloj Srbiji.U ranijim izjavama za medije Karailo-Stamenov je tvrdila da nema nikakve veze sa Zukorlićem, već da uredno plaća „kiriju“. Ali, obznanjeni dokazi o vlasništvu u firmi “Berq”, koju sada vodi Zukorlićev brat, raskrinkava do utančine poslovne kombinacije Karailo-Stamenov – Zukorlić.

Maja je prema dostupnim podacima do rata u Bosni živjela u Sarajevu, odakle je prebjegla u Kruševac. Poslije poznanstva sa Zukorlićem, preselila se u Novi Pazar.

I dok se pripremao ovaj članak i sam Zukorlić potvrdio je da je u „vezi“ sa ovim restoranom! Naime na portalu koji je pod direktnom kontrolom Muamera Zukorlića pojavila se reklama za osnivanje beogradskog odbora BDZ Sandžaka i to baš u „Halal sofri“.

Očigledno da je poslije ugostiteljskih poslova u Novom Pazaru Zukorlić prešao na „šire“ tržište, i to ni manje ni više nego na beogradsko.

izvor: avaz

 

Podeli