Hronika

Suspendovana profesorica dobija podršku

Profesrica u novopazarskoj Gimnaziji N. P. kojoj je Viši sud odredio prtivor od 30 dana zbog sumnje da je u svom ateljeu obljubila maloletnu učenicu T.P., suspendovana je sa radnog mesta.

Ministar prosvete Tomislav Jovanović naložio je direktoru ove škole Zoranu Milosavljević da suspenduje uhapšenu profesoricu dok se sudski proces ne okonča.

Direktor Gimnazije Zoran Milosavljević kaže za Regionalnu televiziju da je časove dodelio drugom profesoru i da nastava neće trpeti.

-Ne želim da ulazim u detalje istrage ali bih voleo da se sve što pre okonča u Natašinu korit jer je učenici mnogo vole, rekao je Milosavljević.

Profesori iz Gimnazije sa kojima smo razgovarali brane svoju koleginicu tvrdeći da nije počinila delo koje joj se stavlja na teret.

– Nikada se niko nije žalio na našu koleginicu, pogotovu ne učenici jer se uvek trudila da im pomogne. Ona je sjajan čovek i odličan profesor, rekao nam je njen kolega.

Regionalna televizija saznaje da profesoricina porodica svakodnevno dobija podršku od njenih kolega i učenika koji ne veruju da je počinila delo koje joj se stavlja na teret.

U pojedinim medijima se pojavila informacija da su profesoricu za obljubu optužile još dve učenice, međutim, izvor Regionalne televizije koji je blizak istrazi kaže da to nije tačno.

-Niko se nije dodatno javljao kako bi je optužio. To nije tačno. Protiv nje je prijavu podnela samo T.P. i niko više. Sve ostalo je nafilovano, rekao nam je izvor.

Porodica devojke T.P. se nije zvanično oglašavala.

Anel Grbović

Podeli