Kultura

Otvorena treća samostalna izložba mlade novopazarke!

Izložba slika “Figuracija je imanentna imaginaciji” novopazarke Zubejde Dazdarević otvorena je u petak u galeriji Multimedijalnog centra.

Treća izložba obuhvata 14 slika koje predstavljaju magistarski rad ove mlade autorke. Izložbi su prisustvovali brojni poznati slikari ali i ljubitelji likovne umetnosti.

Zubejdi Dazdarević mladoj slikarki ovo je treća samostalna izložba. Koji je ujedno bio i njen magistarski rad.

“Večeras je u galeriji predstavljeno 14 mojih radova koji su tematski povezani kako u koloritu tako i u likovnom izrazu. Svaka slika pojedinačno ima svoju ideju, koja teži povezivanju spoljašnjeg i unutrašnjeg sveta. I na kraju htela bih da se zahvalim svim ljudima koji su došli da ispoštuju moj rad i stvaralaštvo i naravno galeriji multimrdijalnog centra na organizaciji“, rekla je slikarka Zubejda Dazdarević.

“Kada ste u praznoj galeriji i kada gledate slike ili kompletnu izložbu ona vas ili privuče ili vas odbije, jedostavno se prepustite delu i svojim emopcijama i onda uronite u svet umetničkog, ogoljeno od pitanja i predrasuda. Ispoštujte hrabrost umetnika, koji svoju intimu, svoje emocije, svoje svatanje umetnosti izlaže javnosti, i ne pitajte ništa. Uživajte u liniji, boji, obliku, formi. Dozvolite da vas delo uvuče u svoj svet i onda će te shvatiti, makar jednim delom, šta znači za slikara sam čin nastajanja dela koje je pred vama”, kazao je slikar Rešad Prtinac.

Izložbu “Figuracija je imanentna imaginaciji” Dazdarevićeva je prethodno predstavila u Domu vojske u Skoplju, a u galeriji Multimedijalnog centra biće otvorena do 6. februara. Novopazarka Zubejda Dazdarević, mlada slikarka i nastavnica likovne kulture u osnovnoj školi, magistarske studije završila je u Skoplju, u klasi prof. Blagoja Manevskog. Priredila je dve samostalne izložbe i više kolektivnih u zemlji i inostranstvu. Nagrađena je drugom nagradom na Likovnom salonu mladih u Novom Pazaru.

A. Biševac

 

Podeli