Sport

Čoček futsalera

Probiše led u eliti i „novopazarski majstori na petoparcu“. Pred 600 gledalaca u Hali sportova, uspeli su da posle sjajne i borbene utakmice, do prvog trijumfa dođu protiv veoma dobrih Vranjanaca-3:1.

U prvom poluvremenu, više su pretili jedni i drugi, nego što su bili konkretni u završnici akcija. Ipak, po jednom se tresla stativa iza leđa golmana Hota i Ristića. U nastavku susreta, preokret, kakav je malo ko očekivao. Već u 25. minutu, kapiten Vranja, Stojanović, doneo je prednost svom timu. Usledio je period krize za domaće, trebalo im je nekoliko minuta da se konsoliduju, a onda je na scenu stupio Elvedin Sadović. Zahvaljujući njegovim bravurama, rezultat je pet minuta pre kraja preokrenut, da bi samo 60 sekundi docnije, zbunjenog rivala, „dokrajčio“ Stupljanin. Ispostavilo se da je njegov pogodak bio i poslednji, iako je završnica duela donela još dosta uzbuđenja. Novi Pazar je ipak zasluženo slavio prvu pobedu u društvu najboljih, vratilo se plavima sve ono što su propustili protiv Kalče i SAS Marba, pred svojim navijačima. „Zaigrali su fudbalski čoček“ Delić i drugovi, proslavivši na sebi svojstven način veoma bitnu pobedu sa  navijačima, od kojih su imali celo vreme frenetičnu podršku.

PRVA FUTSAL LIGA SRBIJE

NOVI PAZAR – VRANJE 3:1 0:0)

Novi Pazar- Hala sportova. Gledalaca: 600. Sudije: Aleksandar Jakšić (Gornji Milanovac) 7, Dragan Radisavčević (Kraljevo) 7.
Strelci: 0:1- Stojanović u 25, 1:1-Sadović u 30,2:1-Sadović u 35, 3:1- Stupljanin u 36. minutu.
Žuti kartoni: Sadović (Novi Pazar), Stošić, Stanojević (Vranje).
Nagomilavanje prekršaja: Novi Pazar 7 (5-2), Vranje 6 (2-4).

NOVI PAZAR: HOT 7,5, E.REDŽOVIĆ 7,5, SADOVIĆ 8,5, BIHORAC 7,5, VELJKOVIĆ 7,5, DELIĆ 7,5, JOVANOVIĆ 7,5, RADETINAC 7,5, STUPLJANIN 8, Krkušić, Hadrović, F.Redžović, Ikić.

VRANJE: RISTIĆ 7, STOŠIĆ 6,5, STOJANOVIĆ 7, KRSTIĆ 6,5, STEVANOVIĆ 6,5, STANOJEVIĆ 5, VELIČKOVIĆ 6, Novković, Dodić, Tasić.

Igrač utakmice: Elvedin Sadović (Novi Pazar).

(Foto:Senko Župljanin)

E.Nailović

Podeli