Kultura

Otvorena izložba crteža Zorana Tairovića

„Bicikl“ glavni je motiv crteža autora Zorana Tairovića čija je izložba proteklog vikenda svečano otvorena u Multimedijalnom centru u Novom Pazaru.

Autor je već izlagao u brojnim istitucijama u zemlji i svetu i prepoznatljiv je po svojim crtežima, a bicikl je, kako kaže, njegov način života i rado ga preporučuje kao prevozno sredstvo. Postavka  slika će biti otvorena do 3. oktobra.

Senzacionalno otvaranje izložbe bila je želja umetnika da se na originalan način izdvoji  od klasičnog predstavljanja, te je za  taj kulturni dogadjaj priredjen ferformans koji su dočarala prigušena svetla. Po završetku neobičnog otvaranja izložbe, posetioci su imali prilike da vide crteže ovog u svetu poznatog umetnika.

Autor je, kako kaže, predstavio samo deo kompozicije, a budući da je, kako kroz šalu kaže, multimedijalni umetnik, mesto mu je u Multimedijalnom centru, a bicikli koji su na gotovo svim njegovim crtežima  je njegov način života i rado ga preporučuje kao prevozno sredstvo.

“Veliko mi je zadovoljstvo da izlažem pred ovakvom publikom koja razume i prihvata ovu vrstu umetnosti. Ovo je zapravo samo deo crteža koje ste imali prilike da vidite, a bicikl koji je bio deo performansa pozajmili smo ga i nije eksponat već je funkcionalan, ali starije proizvodnje. Bicikl je moj način života I to je moja poruka”, rekao je autor izložbe Zoran Tairović.

Malobrojna ali izabrana postavka crteža  izazvala je simpatije kod ljubitelja umetnosti.

Autora, nakon predstavljanja u Novom Pazaru, očekuje još dosta putovanja po svetu gde će izložiti svoje nesvakidašnje, ali  izuzetno zanimljive i  atraktivne crteže.

Suada Dolićanin

Podeli