Društvo

Akcija “Škola”

Preventivna akcija pojačane kontrole saobraćaja u vreme početka školske godine dala je dobre rezultate.

I pored toga što je registrovan veliki broj saobraćajnih prekršaja u zonama škola to nije ugrozilo bezbednost dece.

Školska godina za osnovce u Novom Pazaru počela je bezbedno zahvaljujući preventivnoj akciji saobraćajne policije pod nazivom “Škola”. Naime, Odeljenje saobraćajne policije PU Novi Pazar je , sa ciljem da poveća bezbednost učenika, a posebno onih koji polaze  u prvi razred, u periodu od 1. do 15. septembra ove godine sprovelo pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama škola.

Pored kontrole ograničenja brzine, koja pored škola iznosi 30 km/čas, policajci su kontrolisali i kako se vozači odnose prema najmlađim učesnicima u saobraćaju kada je u pitanju prelazak ulice, ali i kada greše provlačeći se kroz zaštitnu ogradu i istrčavajući za loptom na ulicu. I dok su vozači uglavnom imali strpljenja za dečje nestašluke njihove greške nisu praštane. Prema podacima Saobraćajne policije u Akciji pojačane kontrole saobraćaja “Škola” zabeleženo je i sankcionisano čak 256 prekršaja. Podatak govori koliko su policajci bili posvećeni cilju ove akcije.

Najvažnije je da u ovom periodu nije zabeležena ni jedna saobraćajna nezgoda u zonama škola. Deca su stekla poverenje u policajce koji brinu o njihovoj bezbednosti, a imala su prilike i da mnogo toga nauče o saobraćaju i opasnostima koje vrebaju na ulici.

Iz Odeljenja saobraćajne policije PU Novi Pazar najavljuju nastavak ove akcije u zonama škola.

(D.J.)

Podeli