Društvo

Počeo drugi upisni rok za studente

Danas  je na  Državnom univerzitetu u Novom Pazaru počeo drugi krug upisa na prvu godinu osnovnih akademskih studija.

Prema objavljenom konkursu, u septembarskom upisnom roku   ima ukupno 213 slobodnih mesta: 143 na budžetu i 70 samofinansirajućih.

Na Departmanu za matematičke nauke, posle junskog upisnog roka, ostalo je  107 slobodnih mesta, na Departmanu za hemijsko-tehnološke  nauke  u septembru može da se upiše 56, a na Departmanu za tehničke nauke 50 brucoša.

Na departmanima za pravne, ekonomske, filološke, filozofske ,  biomedicinske nauke i na Departmanu  za umetnost, u junu su popunjena sva slobodna mesta.

Prijavljivanje  traje danas  i sutra, a  polaganje prijemnih ispita je u četvrtak, 5. septembra. Konačna rang lista biće objavljena 9. septembra, a upis  kandidata  biće završen do 15. septembra.

Kandidati podnose prijavu na konkurs i  fotokopije  sledećih dokumenata: svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole, diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu i uplatnicu o naknadi za polaganje prijemnog ispita u iznosu od 4.000 dinara. Originale dokumenata treba podneti na uvid.

Suada Dolićanin

Podeli