Sport

Romantični plavi

Fudbaleri Novog Pazara, nastavljaju da „ruše prepreke“ u ovom prvenstvu. Četa Milana Milanovića je ostvarila i drugi trijumf, ovog puta protiv „romantičara“ sa Karaburme -2:0 i prilično bezbrižno otišla na pauzu, zbog obaveza reprezentacije.

Inače, salvama aplauza i transparentom „Dobrodošli prijatelji“, dočekali su Pazarci goste, kao i predsednika OFK-e, Zvezdana Terzića. Sjajan ambijent kraj Jošanice, pravi fudbalski praznik i „ukras“, izuzetno kvalitetna, fer i korektna utakmica starih rivala. Pobeda Novog Pazara potpuno zaslužena, dokaz da je Milan Milanović na pravom putu da stvori odličan tim čiji se krajnji dometi tek naziru. U prvom poluvremenu, dugo su se „merkali“ i jedni i drugi. Videlo se da je četa Kize Milinkovića rasterećenije ušla u duel, dok je domaćin bio strpljiv i čekao svoje momente „nadahnuća“. Ipak, prvi su zapretili romantičari. Igrao se 18. minut kada se Bogavac  probio po levoj strani, ušao u šesnaesterac, prevario golmana Supića ali je šutirao pored gola. Tri minuta kasnije uzvratio je Novi Pazar preko Popovića, koji je glavom tukao iznad prečke sa 10 metara. Prethodno je idealno centrirao Rusmir.

Imao je priliku Popović i u 37. minutu. Sjajno ga je proigrao Protić, no centarfor domaćina je glavom umesto mreže pogodio kapitena OFK Beograda Vasiljevića. Samo minut kasnije Vidaković je sve sam uradio tukao snažno po zemlji, ali je Pavlović ušao u šut, izbivši loptu u korner. Usledio je potom milimetarski precizan centaršut Rusmira, najviši u buketu igrača bio je Lazarević, i efektno glavom matirao Pavlovića. Pogodak koji je doneo neopisivu radost pristalica domaćina-1:0. Drugo poluvreme donelo je još mnogo uzbuđenja.“Otvorio“ ga  je iskusni Bogavac. Snažno je šutirao iskosa sa leve strane i pogodio prečku gola Supića.

Uzvratio je Mutavdžić u 55. minutu. Takođe je snažno tukao a Pavlović efektno intervenisao. Imao je domaćin sreće  u 61. minutu. Kao iz katapulta je raspalio po lopti Vasiljević i pogodio prečku sa preko 30 metara.

A onda nova erupcija oduševljenja pristalica Novog Pazara. Samo što je ušao u igru, Nemanja Arsenijević udvostručio je prednost plavima. Opet je u ulozi asistenta bio Rusmir- 2:0, minut 63. Do kraja derbija, većih uzbuđenja nije bilo, a fudbaleri Novog Pazara su zasluženi trijumf proslavljali nekoliko minuta nakon završetka. Jednom rečju, sve je bilo perfektno. Od organizacije utakmice, preko navijanja, pa do odlične igre, koja je zadovoljila i najprobirljivije fudbalske meraklije. Pazarci su, definitivno hit šampionata. U svakom smislu.

(Foto: Senko Župljanin)

Elvir Nailović

Izjave:

Zoran Milinković (OFK Beograd)

„Pohvalio bih ambijent, bez ijednog incidenta, parvi fudbalski i čestitam Novom Pazaru na pobedi, koja je u ovom momentu iskusnija od nas.Oba gola su postigunuta nakon grešaka naših mladih igrača,no to naravno, nije nikakvo opravdanje. Mogli smo da se pri vođstvu domaćina vratimo,ali su Bogavac i Vasiljević pogađali okvir gola. Nakon toga, stigla je kazna i susret je bio rešen. Zaslužen trijumf rivala, koji je znao da iskoristi velike „turbulencije“ u našem timu, koji menjamo iz utakmice u utakmicu“.

Milan Milanović (Novi Pazar)

„ U momentima kada se utakmica lomila, presudilo je naše iskustvo. Smatram da smo dobro „izbalansirali“ ekipu. Imamo dovoljno iskusnih, kvalitetnih i perspektivnih pojedinaca i nadam se da ćemo do kraja prvenstva doći do takve pozicije da ćemo na pravi način moći da promovišemo i klub i grad“.

STATISTIKA

Novi Pazar – OFK Beograd  2:0(1:0)

Novi Pazar. Gradski stadion. Strelci: 1:0-Lazarević, u 40. 2:0- Arsenijević u 63. minutu. Gledalaca: 6500.  Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik) 7.  Pomoćnici: Saša Živković (Petrovaradin), Milan Korajlija (Novi Sad) Žuti kartoni: Lotinac, Popović, Rusmir (Novi Pazar), Planić (OFK Beograd). Crveni karton: Rusmir (Novi Pazar) u 89. minutu.

NOVI PAZAR: Supić 7, Đorđević 8, Protić 8, Lotinac 8,5, Mutavdžić 8,5 (66. Jevtović 7), Popović 7,5 (79. Nenadović -), Jelić 7,5 (60. Arsenijević 7,5), Vidaković 8, Rusmir 8,5, Vuković 8, Lazarević 8.

OFK BEOGRAD: Pavlović 7, Golubović 6,5 Planić 7, Vasiljević 7, Adžić 6,5, Zdjelar 6,5, Micevski 6 (60. Gajić -), Čavrić 7 (46. Radivojević 5,5), Ivanović 6,5, Bogavac 7, Damjanović 5 (66. Škrbić 6).

Igrač utakmice: Dejan Rusmir (Novi Pazar).

Podeli