Društvo

Od ponedeljka startuje nastava na bosanskom

U  Bošnjačkom nacionalnom savetu održan je sastanak Odbora za obrazovanje Saveta i direktora obrazovno-vaspitnih ustanova u Sandžaku a razgovaralo se  o početku nastave na bosanskom jeziku od ponedeljka 2. septembra.

Na sastanku je dogovoreno da se sva pitanja i problemi vezani za početak nastave na bosanskom jeziku, dostave Bošnjačkom nacionalnom savetu, koji će do kraja nedjelje biti predstavljeni Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Džudžević je nakon sastanka rekao da će nastava na bosanskom jeziku, i pored određenih tehničkih problema, početi od 2. septembra.

“Sada u ovoj završnici pokušavamao da evidentiramo eventualne problem koje možemo da rešavamo u narednim danima. Ponavljam, nastava na bosanskom jeziku startuje u ponedeljak 2. septembra”, kazao je on.

On je upozorio da će prema neodgovornima u procesu sprovođenja nastave na bosanskom jeziku biti preduzete određene mere.

“Svako ko bude opstruirao regularan start nastave na bosanskom jeziku, u skaldu za zakonima, biće procesuiran na način kao svako ko čini krivično delo”, dodao je Džudžević.

Iz Bošnjačkog nacionalnog saveta uveravaju da će se udžbenici naći na klupama đaka u što kraćem vremenskom roku.

Džudžević je istakao i da će Bošnjački nacionalni savet od Minisarstva prosvete zatražiti i formiranje školske uprave za Novi Pazar, Tutin, Sjenicu i Prijepolje.

Aleksandar Nićiforović

Podeli