Društvo

Blokada puta zbog vode

Meštani prigradskog naselja Selakovac u Novom Pazaru blokirali su danas put na jedan sat ukazujući na taj način nadležnima u lokalnoj samoupravi i Vodovodu na loše vodosnabdevanje i infrastrukturu.

Oni tvrde da više od 15 godina imaju problema sa vodosnabdevanjem i da dnevno imaju samo po tri sata vodu sa gradskog vodovoda.

“Kada nam je voda najpotrebnija nemamo je. Sledeći put ćemo radikalizovati štrajk, ovo je već drugi put kako se okupljamo zbog istog problema”, rekli su meštani.

Oni su se žalili i na lošu infrastrukturu, a traže i da ovo naselje bude posebna mesna zajednica, a ne kao do sada da pripadaju Varevu, jer veruju da će na taj način imati bolju komunikaciju sa predstavnicima gradskih vlasti.

Sa druge strane, direktor JKP “Vodovod  kanalizacija” Hanefija Brničanin kaže da meštani u prvom delu naselja Selakovac imaju bolje vodosnabdevanje od stanovnika Dubrovačke 410 do 429, koji vodu dobijaju samo tokom noći.

On očekuje da će nakon puštanja u rad buster stanice poboljšanje u vodosnabdevanju osetiti i meštani Selakovca.

“Nije Selakovac jedino naselje u gradu, koje nema uredno vodosnabdevanje. Sva okolna naselja koja pripadaju drugoj visinskoj zoni nemaju vodu po 24 sata. Osim njih i meštani višespratnih zgrada u centru grada u periodu kada je maksimalna potrošnja nemaju vodu tokom dana”, rekao je Brničanin.

Tehnički direktor “Direkcije za izgradnju” Seljahudin Muratović ističe da se u prethodne dve godine u Selakovcu mnogo radilo i da je asfaltiran veliki broj ulica, poput Sabirne, koja je duga 1.600 metara.

Jedan od prioriteta Direkcije za izgradnju grada je i regulacija Jusuf potoka.

“Selakovac je jedno od favorizovanih naselja, jer su do pre tri godine meštani živeli u teškim uslovima.

Prioritet Gradske uprave  i Direkcije za izgradnju grada je ulica 412, gde se nalazi potok, koji je već godinama problem meštana tog dela grada”, kaže Muratović.

Muratović i Brničanin kažu da meštani Selakovca o protestu nisu obavestili Vodovod, Direkciju, kao ni Gradsku upravu, jer bi se u suprotnom oni pojavili i na licu mesta i razgovarali sa njima, kao i da su informaciju o njihovom okupljanju saznali od Regionalne televizije.

Meštani Selakovca su sledeću blokadu puta najavili u petak nakon džume namaza.

Podeli