Sport

Arsenijević i Supić u Novom Pazaru

Uprava plavih, gotovo svakodnevno ojačava redove, akvizicije stižu jedna za drugom, pa će „šef struke“ Milan Milanović moći da sklapa ekipu, po imenima veoma respektabilnu i kvalitetnu.

Poslednje dve akvizije su Nemanja Arsenijević i Nemanja Supić.

Prvi je rođeni Užičanin, potiče iz fudbalske porodice. Otac Dušan, imao je zavidnu karijeru kao igrač još u bivšoj SFRJ: u Slobodi (Užice), kragujevačkom Radničkom, Radu, tuzlanskoj Slobodi, da bi se zatim „okrenuo“ trenerskim vodama“.

Sedeo je na klupi Sevojna, užičke Slobode… Da „iver ne pada daleko od klade“, potvrdili su njegovi naslednici. Stariji Filip, trenutno je uzdanica Jagodine, dok se tri godine mlađi, Nemanja, posle brojnih „destinacija“, obreo na Gradskom stadionu.

Arsenijević ističe da je Novi Pazar njegov pravi izbor.

„Sa ogromnim motivima se vraćam u naš fudbal, nakon nekoliko godina provedenih  u inostranstvu. Novi Pazar je pravi izbor, došao sam u grad gde se voli i živi za fudbal, a na meni je da se potrudim da igrama opravdam poverenje Uprave, trenera i navijača“, kaže Arsenijević.

Od njega se, obzirom na dosadašnju veoma uspešnu karijeru, mnogo očekuje.

On smatra da Novi Pazar ima veoma kvalitetne igrače.

„Treniram već dva dana ovde i vidim da je dobra ekipa, a ako se uigramo što pre možemo da završimo u vrhu tabele. Iznenadjen sam fudbalskom atmosferom u gradu, koja se oseća na svakom koraku. Jedva čekam da dobijem sertifikat i počnem da igram, jer imam veliki motiv i nadam se da ću pomoći klubu, kao i da ću se što pre uklopiti u ceo ovaj sistem“, rekao je Arsenijević.

On veruje da mu neće biti teško da se iklopi, jer je ponikao u sredini koja je po mentalitetu slična Novom Pazaru.

“I kraj Đetinje se fudbal obožava. Igrom slučaja, upravo sledeću utakmicu gostujemo u Užicu, a ja neću imati pravo da nastupim zbog sertifikata, a bio bi mi i čudan osećaj da na Begluku zaigram u protivničkoj ekipi“, iskren je on.

Da su životni putevi i sudbina veoma često nepredvidivi, pokazuje i slučaj – Nemanje Supića.

Iskusni čuvar mreže je takođe stavio „paraf“ na ugovor sa Pazarcima, posle dve godine provedene u Vojvodini, sporazumno je ovog leta, raskinuo ugovor sa Novosađanima.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, pomalo iznenada se obreo kraj Jošanice, iako je ovdašnja čaršija već „videla“ Branislava Danilovića.

Izbor je ipak bio Supić, koji se u prepodnevnim časovima, obavezao na vernost ovdašnjem superligašu.

Dolaskom Supića, kako saznajemo, nije kraj niza na Gradskom stadionu.

Pazarci su zainteresovani za proverenog štopera, Nina Pekarića, kao i „vezistu“ Kenana Ragipovića, do nedavno igrača Grblja, inače momka koji je ponikao u plavom dresu.

E.N.

Podeli