Sport

Plavi ruše građevinare

U taboru Novog Pazara, s nestrpljenjem i neskrivenim optimizmom iščekuju debi pred svojim navijačima, protiv, po tradiciji neugodnih građevinara  sa Banjice.

Glavnokomandujući u stručnom štabu, Milan Milanović, ističe da uprkos brojnim problemima, koje svi znaju, očekuje trijumf.

„Očekujem da pobedimo, jer imamo iskusnu ekipu, dobre igrače, vremenom će se sastaviti i dobar tim. No, dok ne sastavimo dobar tim, potrebno je da osvojimo što više bodova, a ovo je prva i dobra prilika za prvu pobedu“, rekao je Milanović.

On naglašava da je liga veoma izjednačena i da svako svakog može da pobedi, kao i da je pred njegovim momcima sasvim jasan cilj.

„Naše je da pobeđujemo kod kuće  i da pokušamo da donesemo što više bodova sa strane, po modelu igre koji odgovara našoj ekipi. Uz iskustvo i kvalitet naših igrača i podršku sa tribina uveren sam u trijumf“, naglasio je Milanović.

Nemanja Vidaković je u top- formi, što je pokazao i protiv crno- belih.

Stasiti vođa navale duel protiv Rada okarakterisao je kao izuzetno bitan za Novi Pazar.

„Rivalitet Novog Pazara i Rada je svima dobro poznat. Uz podršku naših vernih navijača, daćemo sve od sebe kako bi upisali tri boda”, rekao je Vidaković.

Navijači Novog Pazara za derbi pripremaju specijalnu koreografiju, a interesovanje je veliko.

Portparol kluba Redžep Korać kaže da pristalice Beograđana neće biti na tribinama Gradskog stadiona.

„FK Rad je poslao dopis uz kome nas obaveštava da neće organizovano voditi navijače, što znači da njihovih fanova neće biti na Gradskom stadionu. Takođe, neće im biti omogućen ni pokušaj dolaska u samostalnoj režiji, iz razloga što će se organi reda potruditi da ih onemoguće u tome i da subotnji spektakl bude na vrhunskom nivou“, rekao je Korać.

Inače, Disciplinska komisija FSS poništila je crveni karton Arifoviću, koji je dobio protiv Partizana, pa će se i on staviti na raspolaganje Stručnom štabu, koji neće moći da računa jedino na: Protića, Jelića i Obradovića.

Utakmica: Novi Pazar – Rad počinje u subotu u 17:30 na Gradskom stadionu.

E. N.

Podeli