Sport

Kolašinac deseti na svetu

Atletski reprezentativac Srbije Asmir Kolašinac osvojio je deseto mesto u finalu takmičenja u bacanju kugle na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Kolašinac je u prvoj seriji „bacio“ 19,96 a u drugoj je bio slabiji-19,78 metara. U trećoj seriji je tehnički bio neispravan pa je nakon prestupa završio takmičenje na desetoj poziciji.

Kolašinac je nakon finalnog takmičenja za Regionalnu radio televiziju Novi Pazar rekao da mu je žao što nije ostvario bolji rezultat koji bi mu obezbedio medalju.

-Žao mi je što nisam uspeo da osvojim medalju koju sam najavljivao. Nisam Imao sreće, to se videlo kada sam prestupio u trećoj seriji. Ovo svetsko prvenstvo je bila dobra prilika da bacim 21 metar jer već dugo obećavam takav rezultat. Da sam ponovio rezultat iz kvalifikacija od 20,07 opet bih bio deseti, kazao je Kolašinac za Regionalnu radio televiziju Novi Pazar.

On je dodao da je predvodnik sjajne generacije atletičara koja će tek da daje vrhunske rezultate.

-Nismo se obrukali na ovom takmičenju. Mladi smo, naše vreme tek dolazi i verujem da će biti medalja, kazao je Kolašinac za Regionalnu radio televiziju Novi Pazar.

Prvo mesto zauzeo je David Štorl koji je u četvrtoj seriji bacio kuglu 21,73 metra, srebro je pripalo Rajanu Vajtingu (21.57) koji je većinu toka finala bio glavni pretendent za zlato, dok je Dilan Armstrong osvojio bronzano odlučije za rezultatom 20.87 metara.

Anel Grbović

Podeli