Društvo

Poljoprivrednici dobili mehanizaciju

U Novom Pazaru danas je dodeljena mehanizacija poljoprivrednicima u okviru pomoći održivom razvoju poljoprivrede i sela u jugozapadnoj Srbiji koju sprovodi Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Ove godine za pomoc razvoju poljopriovrede prijavilo se 2830 poljoprivrednika iz osam lokalnih samouprava, a željenu mehanizaciju dobilo je njih 761. U te svrhe izdvojeno je 130 miliona dinara, od kojih je 100 izdvojila Kancelarija a 30 korisnici usluga.  Novina ove godine je učešće lokalnih samouprava Raške i Ivanjice.

“Koliko ova pomoć znači poljoprivrednicima govori I činjenica das u pristali da 30 odsto vrednosti mehanizacije koju su dobili sami finansiraju. Koliko je ovaj program pomoći dobar govore I rezultati iz prve dve godine koj isu pokazali pokazali vidno veću produktivnost poljoprivrednih gazdinstava i proizvodjača “ – rekla je pomoćnica Kancelarije za održivi razvoj Ifeta Radončić.

Poljoprivrednicima iz Novog Pazara, Raske I dela Tutina danas su podeljeni motokultivatori, freze, muzilice, motokosacice i druge masine ali i plastenici koji će im pomoći u obradjivanju zemlje.

Ovo je treća godina kako Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno rayijenih područja sprovodi program podrške održivom razvoju poljoprivrede i sela u jugozapadnoj Srbiji.

Nastavak podele mehanizacije zakazan je sutra u Tutinu.

K.R.

Podeli