Sport

Upravni odbor plavih pisao Zajednici superligaša

Upravni odbor superligaša kraj Jošanice, oglasio se pismom, koje je adresirano na Zajednicu klubova našeg elitnog ranga, gde se navodi da će „nova uprava uspeti da se izbori sa nagomilanim problemima, a posebno finansijskim, kojima se nazire konačno rešenje“.

U pismu Zajednici superligaša Pazaraca  se kaže.

„ Dragi sportski prijatelji,

FK Novi Pazar je usred procesa prestrukturiranja i reorganizacije koji će, sigurni smo, da osigura rentabilnu ekonomsku poziciju i pruži stabilnost klubu. Kao rezultat ovog procesa očekujemo da će FK Novi Pazar postati stabilan superligaš čemu će se najviše obradovati armija navijača na koje smo ponosni i zbog kojih se ovoliko i trudimo.

Nova Uprava, koja je i sama u dinamičnom procesu stalnih promena i unapređivanja, svakodnevno se suočava sa brojnim izazovima. Tvrdimo da sve poteškoće možemo da trajno rešimo i otklonimo, ali nam je potrebno vreme, ne zato što nam tako odgovara, već zato što za neke od aktivnosti postoje procedure koje traju i koje nikako ne zavise od nas.

Najznačajniju prepreku u procesu uređenja poslovanja predstavlja blokada osnovnog računa. Ovaj problem, koji je nastajao u prethodnim godinama, predmet je na kome se intenzivno radi već mesecima i kome se nazire konačno razrešenje. Očekujemo da će račun biti u punoj funkciji od sredine avgusta, što omogućava da konačno, legalno i transparentno, počnemo da servisiramo i obaveze koje su nastajale tokom poslovanja prethodnih godina.

Paralelno sa deblokadom računa, tokom prethodnih meseci zdušno smo se trudili da dugove prema fudbalerima i trenerima reprogramiramo ili isplatimo, međutim zabrana raspolaganja sredstvima na poslovnom računu koja je došla od strane Poreske uprave, učinila je da su nam ruke potpuno vezane čak i u slučajevima dogovorene transakcije.

Svesni smo da je najveći broj klubova u sličnoj situaciji, pa pozivamo Zajednicu da ispred svih klubova pokrene inicijativu da se uslovi za licenciranje za sezonu 2013-14 ublaže u smislu produženja roka za izmirenje finansijskih dugovanja prema bivšim igračima i trenerima. Takođe, zahtevamo od Zajednice da od Poreske uprave traži da se finansijsko opterećenje koje nam je svima palo na leđa podeli u višegodišnje rate.

Sigurni smo da niko ne bi bio srećan ukoliko bi se licenciranje za predstojeću sezonu obavilo u sveukupnim novonastalim okolnostima, jer gotovo da nema kluba koji će uspeti da ispuni sve uslove, što bi značajno uticalo na kvalitet fudbala u Srbiji.

U nadi da ćete razmotriti i prihvatiti naše predloge,

sportski vas pozdravljamo,

UO FK Novi Pazar

Podeli