Sport

Doček za evropsku prvakinju

Novopazaraci su u centru grada dočekali evropsku prvakinju u atletici Amelu Terzić, njenog trenera Rifata Zilkića i reprezentativne kolege Teodoru Simović i Jasmina Ljajića.

Terzićeva, najbolja mlađa seniorka kontinenta na 1.500 metara, rekla je da je naporno radila da bi uspela da ostvari svoje želje.

“Medalja ne bi vredela bez vas. U Tampereu smo pokazali da imamo čime da se pohvalimo i da možemo uspešno da promovišemo Novi Pazar i Srbiju”, rekla je Terzićeva okupljenim sugrađanima.

Okupljenim građanima obratio se i njen trener Rifat Zilkić koji je rekao da grad treba da je ponosan na Amelu Terzić i njenih pet evropskih titula u dosadašnjoj karijeri.

“Želim da u bliskoj budućnosti bude još šampiona. Ako se stvore adekvatni uslovi, bićemo atletski grad broj jedan u Srbiji”, rekao je Zilkić.

Dočeku je prisustvovao i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, koji je tom prilikom rekao da su atletičari odavno postali brend Novog Pazara, Sandžaka i Srbije.

“Najbolji ste u zemlji. Pre dve godine rekao sam da će Amela doneti Srbiji prvo olimpijsko zlato u atletici, a sad sam još više ubeđen u to”, kazao je Mahmutović.

Podsećamo da je Terzićeva zlatnu medalju osvojila na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu.

Ona je stazu pretrčala za četiri minuta, pet sekundi i 69 stotinki, što je njen novi lični rekord, nacionalni rekord i rekord šampionata, a ovim rezultatom ispunila je i normu za Svetsko prvenstvo u Moskvi.

S.Dražanin

Podeli