Društvo

Počeo upis brucoša na DUNP

Danas je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru  počeo  upis  osme generacije studenata i trajaće do ponedeljka, 15. jula.

Posle tog datuma znaće se tačno na kojim studijskim programima je ostalo slobodnih mesta za septembarski upisni rok. Ali, već sada,  jasno je da će najveći broj mesta biti popunjen u prvom upisnom krugu – kažu u Informativnoj službi DUNP-a.

Ove podatke najbolje ilustruje podatak da će na studijskim programima: ekonomija, pravo, psihologija, vaspitač  u predškolskim ustanovama, srpska književnost  i  jezik,  engleski jezik i književnost, arhitektura, građevinarstvo, biologija, rehabilitacija, sport i fizičko vaspitanje, kao  i likovna umetnost, sva mesta  biti  zauzeta u ovom upisnom roku.

Prilikom upisa kandidati podnose originalna dokumenta: svedočanstva sva četiri razreda srednje škole, diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, dve fotografije i uplatnicu troškova upisa u iznosu od 4. 000 dinara.

Kandidati koji do indeksa ne dođu sada, znaće na kojim studijskim programima svoju drugu šansu   u septembru mogu da potraže, pošto se završi upis njihovih vršnjaka koji su zahvaljujući rezultatima sa prijemnih ispita i bodovima za uspeh iz srednje škole,  u ovom upisnom roku prešli prag za upis na budžet ili na samofinasiranje.

Upisnom kvotom ove godine predviđeno je da se u prvu godinu osnovnih akademskih studija upiše ukupno 960  studenata, od kojih će 615 imati finansijsku podršku države.

Inače, školarina na Državnom univerzitetu nije menjana poslednje tri godine i iznosi, u zavisnosti od toga o kom se studijskom programu radi, od 50. 000 do 60.000 dinara.

Podeli